Taavi Kotka lahkub Eesti IT-juhi kohalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine MKMi asekantseler Taavi Kotka
Endine MKMi asekantseler Taavi Kotka Foto: Toomas Tatar

Taavi Kotka lahkub 31. jaanuaril majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) IT-asekantsleri ametikohalt.

Kotka jõudis sel ametikohal töötada 2013. aasta veebruarist. Aastatel 2000 kuni 2012 oli ta IT-ettevõtte Webmedia (tänase Nortali) töötaja ja hilisem juhatuse esimees.

«Ta aitab leida endale järeltulija ja lahkub 31. jaanuaril,» ütles MKMi avalike suhete juht Rasmus Ruuda BNSile. Ruuda sõnul soovib neli aastat ministeeriumis töötanud Kotka leida uusi väljakutseid erasektorist.

Postimehe kolmapäeva hommikul esitatud küsimusele, kas vastab tõele, et ta lahkub MKMi asekantsleri ametist, lausus Kotka lakooniliselt: «Räägime homme sellest.»

ETV saates «Pealtnägija» märkis Kotka, et suundub tagasi erasektorisse. Kotka sõnul oli töö riigi heaks küll väga põnev ja pakkus palju väljakutseid, kuid ta hing ihkab tagasi erasektorisse.

«Olen olnud nagu laps kommipoes, olen saanud teha väga erilisi projekte. Väga kihvt aeg on olnud,» rääkis Kotka tööst IT-asekantslerina.

Mees märkis, et Nortalist lahkudes oli tal erasektoris valdkonnas töötades konkurentsikeeld kaheks aastaks, nüüd on eemal oldud peaaegu neli aastat. «Pean ausalt tunnistama, et hing ihkab erasektorisse ikka tagasi.»

Kuhu täpselt Kotka tuleval aastal tööle suundub, jättis ta avaldamata. «Täpset ettevõtet ei nimeta, kuna valik veel käib.»

Taavi Kotka, Rutt Annuse ja Siim Sikkuti algatatud hetke suurim ja maailmas rohkelt tähelepanu pälvinum on e-residentsuse projekt, mille eesmärgiks on võimaldada välismaalastele läbi spetsiaalse elektroonilise kaardi abil ligipääsu Eesti riigi IT-teenustele, asutada siin ettevõtteid ja avada pangakontosid.

Aastal 2014 valiti ta Euroopa parimaks IT-juhiks.

1979. aastal sündinud Kotka on lõpetanud Hugo Treffneri Gümnaasiumi ning õppinud informaatikat Tartu ülikoolis ja Tallinna tehnikaülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles