Note 7 mahakandmine kukutas Samsungi kasumit 96 protsenti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Note 7 stend Tallinna lennujaamas
Note 7 stend Tallinna lennujaamas Foto: Lauri Hussar

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte Samsung teatas, et nutitelefoni Galaxy Note 7 tootmisest maha võtmise tõttu vähenes ettevõtte kolmanda kvartali kasum 96 protsenti 100 miljardi vonnini (87,63 miljonit dollarit), kirjutab Reuters.

Ühtlasi on tegu Samsungi viimase kaheksa aasta väikseima kvartalikasumiga. Käibeks oli kolmandas kvartalis 47,82 triljonit vonni ehk 42,1 miljardit dollarit.

Samsung ei ole siiani avalikustanud, mis täpsemalt Galaxy Note 7 tootmisel valesti läks. Ettevõte oli sunnitud augustis esitletud tipptelefoni 2,5 miljonit juba müüdud eksemplari tagasi kutsuma ning selle tootmise lõpetama üle saja süttimis- ning plahvatusjuhtumi tõttu.

Samsungi kaas-tegevjuht J.K Shin teatas, et probleem ei pruugi olla ainult akus, mis tähendab, et defekti põhjuste uurimine võtab ilmselt oodatust veelgi kauem aega.

Ettevõte teatas kaks nädalat tagasi, et vähendas nutitelefoni Galaxy Note 7 tootmisest maha võtmise tõttu oma käesoleva aasta neljanda kvartali ning uue aasta esimese kvartali kasumiprognoose umbes 3,5triljoni vonni (2,8 miljardi euro) võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles