Facebookil ei õnnestu SMSi tappa

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters

Kõikvõimalikud internetipõhised suhtlusprogrammid, nagu Facebook ja Skype, pakuvad veidi vanemate tehnoloogiatega võrreldes küll üüratult rohkem võimalusi, kuid vana hea SMS elab oma elu ikka edasi ning on nüüd trüginud juba robotite suhtluskanalisse.

«Paljud meist saavad juba praegu teha oma telefoniga hulga enamat: lihtsalt telefonikõnede tegemise ja ainult teksti sisaldavate sõnumite saatmise asemel on meil nüüd taskus arvutid. Koos nuppudega telefonidega on kadumas ka vanad suhtlemisviisid,» on arvanud Facebook Messengeri eestvedaja David Marcus ja ennustanud ühtlasi ka telefoninumbrite kui selliste vajaduse kadu.

Kleebised, fotod, videod, heliklipid, asukoha jagamine, GIFid, hääl- ja videokõned, šoppamine, konverentskõned – kõik see, mida tavapärane sõnumivahetusprogramm võimaldab, on vanal heal SMSil tegelikult puudu. Kuid vana puu peab vastu ja lehti niipea ei langeta – hinnanguliselt saadetakse maailmas 8,3 triljonit sõnumit aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles