Pool Eesti elanikest käib tööl autoga

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod Tartu maanteel.
Autod Tartu maanteel. Foto: Sergei Trofimov /Den Za Dnjom

Eesti elanikest käis eelmisel aastal tööl autoga ligi 50 protsenti, ühissõidukiga 22 protsenti ning jalgsi 20 protsenti, näitavad statistikaameti andmed.


Seejuures isikliku autoga käis tööl 38 ning ametiauto või töökoha sõidukiga 12 protsenti. Jalgratta, mopeedi või mootorrattaga töölkäijaid oli 3 protsenti. 5 protsenti hõivatutest töötas kodus.

Naistest käis autoga tööl vaid 34 protsenti. Samas jalgsi ning ühistranspordiga töölkäijate osatähtsus oli naiste seas üle kahe korra suurem kui meeste seas. Kodus töötab meestest 7 ja naistest 4 protsenti.

Viimase kümne aasta jooksul on jalgsi ja ühistranspordiga töölkäijate osatähtsus vähenenud, autoga töölkäijate ning kodus töötajate protsent aga suurenenud.

Statistikaameti andmetest ilmneb ka, et eelmisel aastal pidi tööl käima enam kui 100 kilomeetri kaugusel kodust 18 000 inimest  ehk 3 protsenti hõivatutest. Samas 17 protsendi ehk 97 000 inimese töökoht on nende elukohale lähemal kui 1 kilomeeter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles