Google ja Telia lahendasid Youtube’i anomaalia

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastele läheb Youtube'i kasutamine raha teenimiseks lihtsamaks.
Eestlastele läheb Youtube'i kasutamine raha teenimiseks lihtsamaks. Foto: Reuters / Scanpix

Google’i ja Telia koostöös sai eile lahenduse üle nädala kestnud anomaalia, mille tõttu oli häiritud osade Telia klientide Youtube’i kasutamine.

Nimelt tuli osadel Telia klientidel populaarse videoesitluse keskkonna Youtube.com kasutamisel aeg-ajalt video esitlust tavapäratult kaua oodata.

Telia Eesti telekommunikatsiooni teenuste allüksuse juhi Kalle Arula sõnul ei esinenud mitmetel teistel lähipiirkonna operaatoritel sarnast probleemi, kuna ettevõtted ei kasuta veel oma andmevahetuseks uusimat internetiprokolli ehk IPv6.

«Saime Youtube’i mure korral seni oma klientidele võimaliku lahendusena soovitada kas Google’i uusima internetilehitseja (Chrome) kasutamist ja IPv6 ajutist deaktiveerimist. Eile pärastlõunal sai Google juurpõhjuse kõrvaldatud just Teliast pärit info alusel,» ütles Arula.

Nii muutus Google paremini kättesaadavaks ehk kliendi vaates ladusamalt toimivaks ka uusimat internetiprotokolli pruukivate operaatorite, klientide ja seadmete omanike jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles