Uus kuningas: mobiilne veebilehitsemine lõi esimest korda arvutid troonilt

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe mobiiliversioon
Postimehe mobiiliversioon Foto: Mobiilifoto

Esimest korda interneti ajaloos on mobiiltelefonid ja tahvlid löönud üleilmses arvestuses veebilehitsemises troonilt arvutid.

Oktoobri statistika näitab nimelt, et arvutite brauserite abil vaadati veebi 48,7 protsenti, vahendab The Guardian veebianalüüsiettevõtte StatCounter andmeid.

Mobiilne veebilehitsemine on olnud pidevalt kasvamas aastast 2009, mil algas ühtlasi arvutitega surfamise püsiv langustrend.

«See peaks olema äratuskellaks eelkõige väikeäridele, FIE-dele ja spetsialistidele, et nende hallatavad veebilehed oleksid mobiilisõbralikud. Paljud vanemad veebilehed seda ei ole,» ütles StatCounteri tegevjuht Aodhan Cullen.

Tema sõnul pole mobiiltelefonide toe olemasolu oluline mitte ainult kasvava liikluse tõttu, vaid ka seepärast, et Google eelistab oma mobiilsetes otsingutulemustes mobiilisõbralikke veebilehti.

Ka Postimehe veebikeskkonna statistika näitab Gemiuse andmeil, et arvutitega vaadati seda alla poole, ehk 48,2 protsendil juhtudest.

Vaatamata globaalsele langustrendile on veel paljusid riike, kus arvutilehitsejad on mobiilide omadest populaarsemad – Suurbritannias näiteks osakaaluga 55,6 protsenti, USA-s külastatakse veebilehti 58 ning Austraalias 55,1 protsendi ulatuses arvutitega.

Google asus aastal 2015 otsingutulemuste järjestamisel arvestama veebilehtede mobiilisõbralikkust. Paljudes suurtes arenguriikides on mobiiltelefonist saanud sisuliselt ainus vahend interneti kasutamiseks.

Allikas: StatCounter

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles