Veerand miljardit dollarit läbi põletanud taksoäpp pakkis pillid kokku (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karhool oli New Yorgis arvel üle 10 000 taksojuhi
Karhool oli New Yorgis arvel üle 10 000 taksojuhi Foto: SCANPIX

Sõidujagamisteenusega Uber konkureerinud taksorakendus Karhoo teatas, et lõpetab rahanappuse tõttu oma teenuste pakkumise, kirjutab Techcrunch.
 

Karhoo ärimudel sarnanes Taxify algsele versioonile - ühte operaatorrakendusse koguti kokku koguti erinevate takso- ja autorendiettevõtete autojuhid. Ettevõte tegutses peamiselt Suurbritannias, kus parimatel päevadel oli sellega liitunud üle 200 000 autojuhi. New Yorgis oli arvel umbkaudu 10 000 autojuhti.

Erinevalt Uberist oli Karhooga võimalik taksot ka ette broneerida. Eeliseks Uberi ees oli ka kaks korda madalam, 10 protsendini küündiv komisjonitasumäär igalt sõidult.

Kaks aastat tagasi asutatud ettevõte alustas tegevust käesoleva aasta mais, olles eelnevalt erinevatelt riskikapitalifirmadelt ja ingelinvestoritelt kogunud üle 250 miljoni dollari rahastust.

Tänaseks päevaks on see raha aga kuluka laienemiskampaania tõttu juba läbi põletatud ning ettevõte teatas, et lõpetab vahendite nappuse tõttu oma teenuste pakkumise.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles