Vaata, kuidas reageeris Trumpi võidule Silicon Valley

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Thiel
Peter Thiel Foto: FRED PROUSER/REUTERS

Suurem osa USA tehnoloogiatööstuse meka Silicon Valley ettevõtjaid ja investoreid toetasid USA presidendikandidaadina demokraatide esindajat Hillary Clintonit. Donald Trumpi võidule reageeriti üsna valulikult.

Idufirmade kiirendi Y Combinator asutaja Sam Altman:

«See tundub kõige hullema asjana, mis mu elus on juhtunud. Ma usun, et saame sellest üle, kuigi praegu küll sellist tunnet ei ole.»

Muuhulgas ka Twitterisse investeerinud riskikapitalist Chris Sacca postitas mikroblogivõrgustikku tsitaadi Abraham Lincolnilt:

«Ameerikat ei hävitata kunagi väljastpoolt. Kui me hakkame vankuma ning kaotame oma vabadused, toimub see seetõttu, et oleme ennast ise hävitanud.»

Mängufirma Zynga asutaja Mark Pincus:

«Kas sama tunne oli inimestel ka siis, kui selgus, et Hitler võib tõepoolest võimule saada?»

Pilvetehnoloogiafirma Box asutaja Aaron Levie:

«Teate ju seda tunnet, millal vaatate teisi riike ja mõtlete «oh, te olete segased». Pagan, seekord oleme me ise nendeks.»

PayPalis, LinkedInis, Square´is jt tuntud ettevõtetes tippjuhina töötanud Keith Rabois:

«Ma usun, et me saaksime kõik tuumarelvad ohutuks teha enne, kui Trump ametisse astub.»

Tehnoloogiaettevõtte Button asutaja Mike Dudas:

«Iga Trumpile antud hääl on rassismile antud hääl.»

Uberisse investor Shervin Pishevar:

«Kui Trump võidab, alustan ma oma rahastusega kampaaniat, millega California kuulutaks ennast iseseisvaks.»

Ei tasu unustada, et Trumpil on Silicon Valley´s ka toetajaid. Legendaarne investor Peter Thiel saatis juba Twitteri vahendusel talle oma õnnitlused:

«Palju õnne presidendiks valitud Donald Trumpile. Tal seisab ees erakordselt keeruline ülesanne, kuna meie riigi probleemidega silmitsi seismise õige aeg on ammu juba möödas. Meil on kõigi abi vaja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles