Tuntud F1 radade autor projekteeris Laitsesse kardirajad

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raja autor Eberhard Tilke oli ka ise eskiisi esitlusel kohal.
Raja autor Eberhard Tilke oli ka ise eskiisi esitlusel kohal. Foto: whatcar.ee

LaitseRallyPark ehitab koostöös EAS-iga oma parki käesoleva aasta sügiseks kardiradade kompleksi, mis sisaldab suurt A kategooria rada ja hobikartidele mõeldud rada, kirjutab Whatcar.ee.


Raja projekt telliti oma ala maailma parimatelt ehk Saksamaalt Tilke Engineeringust, mis on projekteerinud paljud praegu kasutuses olevatest Vormel 1 radadest. Raja autoriks on Eberhard Tilke, kes oli ka ise eile toimunud raja eskiisi esitlusel kohal.

Tilke sõnul loob sellise raja olemasolu Eestis hea vundamendi noorte ringrajasportlaste järelkasvuks, sest rada on projekteeritud kõiki erinevaid ringrajaspordi nüansse silmas pidades. Rada vastab A kategooria kardiraja nõuetele, ehk sellel on võimalik pidada muuhulgas ka kardisõidu maailmameistrivõistlusi.

Kasutades erinevaid variatsioone rajast, on sellel võimalik sõita kardist ja tsiklist kuni tavamõõdus autodeni välja. Raja üheks variatsiooniks on ca 1 km pikkune testirada, mis on piisavalt lai ja kiire ka aeglasemate vormelite jaoks.

Kui asfalteeritud saavad ka service ala ja rallikrossirada paarisrajal, siis on rallipargis võimalik kombineerida pea 3 km pikkune ringrada.

Raja valmimisaeg on sügis 2011 ning ehitustöödega on juba alustatud. Sügiseks loodetakse raja omaniku Üllar Suvemaa sõnul valmis saada rajaga, kuid täieliku hoonestuseni, asfalteeritud Service pargi ja muu teenindusala valmimiseni läheb veel veidi aega.

Eesti kardiliidu presidendi Toivo Asmeri küsimusele, kas tänavuse kardihooaja viimase etapi võiks juba planeerida Laitse uhiuuel rajal, vastas Suvemaa, et igaks juhuks ta seda vastutust endale veel ei võtaks, ehkki plaan selleks ajaks rada sõidukorda neil kindlasti on.

Muuhulgas kirjutati tänasel esitlusel alla koostöölepingule LaitseRallyParki ja Formula Student meeskonna vahel. Lepingule andsid allkirja Üllar Suvemaa ja Formula Student mentor Risto Kõiv.

FS Team Tallinn kingib LaitseRallyPark muusemile oma esimese enda välja töötatud vormelauto, vastutasuks saavad nad edaspidi tasuta kasutada rada uute autode testimiseks ning treeningsõitudeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles