Eesti kiire interneti baasvõrk kandideerib Euroopa lairibaauhinnale (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Eesti maapiirkondade kiire interneti projekt EstWin kandideerib Euroopa tänavuste lairibaauhindade nominendiks sotsiaalmajandusliku mõju ja kättesaadavuse kategoorias.

«Oleme tänaseks välja ehitanud üle 4000 kilomeetri optilisel kaablil põhinevad baasvõrku ja ligi 1500 liitumispunkti, mis võimaldavad kiire interneti pakkumist ja seeläbi kaasaegsete infoühiskonna teenuste tarbimist maapiirkondades,» ütles Eesti Lairiba Arenduse SA juht Priit Soom pressiteate vahendusel. «Projekti suur eesmärk on tuua kiire internet keskmiselt 1,5 kilomeetri kaugusele 98 protsendile Eesti elanikest. Ära märkimine Euroopast annab enesekindlust, et oleme õigel teel ning kinnitab vajadust välja ehitada juba töös olevad baasvõrgu objektid.»

Kohtunike kogu valis 66 esitatud projekti seast välja 16 finalisti, kes kandideerivad auhindadele viies erinevas kategoorias: hinna alandamise ja kaasinvesteeringute; sotsiaalmajandusliku mõju ja kättesaadavuse; avatuse ja konkurentsi; tulevikukindluse ja kvaliteedi ning innovaatilise äri-, finantseerimise- ja investeerimismudeli kategoorias. EstWin kandideerib omas kategoorias koos projektidega Hispaaniast, Poolast ja Hollandist.

European Broadband Awards'i raames tunnustab Euroopa Komisjon väljapaistavaid lairibainterneti projekte terves Euroopas. Euroopa Komisjoni digimajanduse volinik Günther Oettinger kuulutab võitja välja esmaspäeval Brüsselis toimuval auhinnatseremoonial.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu liikmed asutasid Eesti Lairiba Arenduse Sihtasutuse 2009. aastal majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) eestvedamisel. Sihtasutuse eesmärk ongi ellu viia EstWin projekt, mis tagab kiire interneti baasvõrgu kättesaadavuse maapiirkondades.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles