Samsung astus megainvesteeringuga sammu tulevikuautode turule

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung
Samsung Foto: LEE JIN-MAN/AP

Mitte just oma parimat aastat  üle elav Lõuna-Korea tehnoloogiahiid Samsung ostis 8 miljardi dollari eest Connecticuti utoelektroonika tootja Harman Internationali ja astus selle sammuga ühendatud autode tehnoloogia turule sisenemiseks.

Samsungi jaoks on tegemist aga veel ühe olulise rekordiga – kunagi varem pole see ettevõte teinud nii suurt investeringut koduriigist väljapoole. Ettevõte ise selgitas otsust väjendiga «streteegiline prioriteet,» teatab BBC.

«Tulevikuautot vormib nutikas tehnoloogia ja ühenduvus täpselt samamoodi, nagu on nuputelefonist saanud kümne aastaga keerukas nutiseade,» kommenteeris ostu Samsungi juht Young Sohn.

Harmani tooteid kasutab hetkel ligi 30 miljonit autot. Ettevõtte senine juht Dinesh Paliwal jätkab oma ametikohal ning ostmine loodetakse lõpule viia 2017. aasta suvel.

Samsung teenib suurema osa oma tuludest nutitelefonide ärist, mida tabas sel aastal suur tagasilöök, kui globaalselt turult tuli tagasi kutsuda 2,5 miljonit uue nutitelefoni Note 7 seadet, millel esines ülekuumeneva aku probleem. Nädala eest puhkes skandaal ka USA-s, kus kutsuti tagasi miljoneid purunevaid pesumasinaid.

Möödunud aastal lõi Samsung äriüksuse, mille põhifookuses on autode elektroonika ning mis investeeris hiljuti Hiina autotootjasse BYD.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles