Galerii ja video: ajaloo esimene elektri-Jaguar

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti luksusautode tootja Jaguar esitles eile Los Angeleses toimunud privaatsel üritusel oma esimest täiselektrilist sõidukit I-Pace Concept, kirjutab Bloomberg.

Neljaukseline ning viie istekohaga linnamaastur jõuab müügisalongidesse 2018. aastal. Auto on varustatud 90 kWh akupakiga, mis lubab ühe laadimisega läbida 220 miili (354 km). Sõiduki võimsuseks on umbkaudu 400 hobujõudu (ligi 300 kW).

Tegu on küll esimese täiselektrilise sõidukiga, mille Jaguar on tootnud, kuid tegelikult on India suurettevõtte Tata Motors käes olev bränd ka varem samal alal katsetusi teinud. Nimelt esitles Jaguar juba kuus aastat tagasi Pariisi automessil hübriidajamiga superautoprojekti Project C-X75. Kontsepti järgi oleks sõiduk pidanud nullist sajani jõudma vähem kui kolme sekundiga ning tippkiirus ületanuks 320 km/h.  C-X75 siiski tootmisesse ei jõudnudki.

I-Pace Concept peaks aga juba 2018. aastal müüki jõudma eile esitletud versiooniga võrreldes üsna sarnase tegumoega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles