Video: hääbuva IT Kolledži esisel süttisid leinaküünlad

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinaküünlad IT Kolledži ees
Leinaküünlad IT Kolledži ees Foto: Youtube/ekraanitõmmis videost

Järgmisel aastal Tallinna Tehnikaülikoolis osaks saava IT Kolledži esisel süttisid eile pärast ühinemisleppe allkirjastamist selle vastaste paigutatud leinaküünlad.

Tudengite meeleolu demonstreerimiseks kogunes kümmekond kolledži tudengit ja vilistlast sama päeva õhtul õppehoone ette. Ettevõtmise eesmärgiks oli juhtida tähelepanu sellele, kuidas kahe kooli ühinemiseni jõuti, ütles üks meelsusavalduse organiseerijast Kairo Koik.

«IT Kolledži üliõpilased ja õppejõud on ühinemisele vastu. Kõige rohkem kardetakse kõrgel tasemel rakendusliku kõrgkooli lahustumist akadeemilises Tallinna Tehnikaülikoolis,» märkis ta.

Oma vastumeele väljendamiseks on loodud ka petitsioon «IT Kolledži iseseisvuse poolt», millele koguti üle 600 allkirja. TTÜ rektor Jaak Aaviksoo on aga öelnud, et TTÜ-ga liitumise vastu allkirja andnud IT Kolledži tudengite töötajate arvamust võetakse arvesse.

«Kahjuks pole tänaseni teada, kuidas antud hääli arvestati. Peale kolmekuulist pausi toimus 10. novembril HITSA Nõukogu korraline koosolek, kus peamise teemana arutleti TTÜ ja IT Kolledži ühinemislepingut. Toimunud koosolekul võeti vastu otsus ühinemisega nõustuda,» tõdes Koik.

IT Kolledži päevases, õhtuses ja kaugõppes õpib üle 1040 õppuri, kellest enam kui 330 alustas õpinguid selle õppeaasta sügissemestril. IT Kolledžist on tööjõuturule suundunud üle 880 IT spetsialisti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles