Digitark soovitab talveõhtutesse: 5 väga ägedat veebilehte

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetist leiab mitmeid veebilehti, mis võivad tõeliselt kasulikuks osutuda, näiteks nagu Supercook.
Internetist leiab mitmeid veebilehti, mis võivad tõeliselt kasulikuks osutuda, näiteks nagu Supercook. Foto: Supercook

Vahelduseks äpimaaniale teen juttu veebilehtedest, kirjutab külalisblogija ja äppide testija Hardi Keerutaja Digitargas. Jah, kõlab juba vanamoodsalt, kuid need pole veel kuhugi kadunud.

Nii üllatav kui see ka pole, paljud meist kasutavad monitori, klaviatuuri ja hiirt – kogu seda vanakooli klassikalist arvutikomplekti. Veel kiiremini tehnikast muutub sisu ehk internet, kirjutab Hardi Keerutaja Digitargas.

Me harjume kasutama mingeid lehti, mis juba varsti on eilne päev ja mõne aja pärast me hästi enam ei mäletagi, kuidas neid kasutasime. Samuti tuleb koguaeg juurde innovaatilisi lahendusi selleks, et jälle kogu pilt tagurpidi pöörata. Siin mõned näited potentsiaalsetest suurtest uutest veebilehtedest.

Foto: Digitark

KUULA WIKIPEDIAT

Kes on varem arvanud, et entsüklopeediat saab ka kuulata? Mina mitte. Küll aga on olemas ilus lahendus: klassikaline muusika mängib ja üle ekraani tekib justkui seebimulle erinevatest Wikipedia sissekannetest, mis parasjagu tehakse.

Iga kord, kui muutus tehakse, käib väike kõll. Klõpsates mullile, kus on sissekande pealkiri, avaneb see artiklina.

Jah, internet võib olla ka väga kaunis ja see leht toob kindlasti sobivat detsembrialguse hardust südametesse.

Foto: Digitark

RAAMATUKOGUD REAALAJAS

Põhimõttelt sarnane eelmisele lehele – näeb siin Eesti raamatukogude laenutusi reaalajas.

Tegu on live-kaardiga, kust avaneb pilt sellele, mida eestlased loevad.

Raamatukogude lahtiolekuaegadel pidevalt midagi koju kaasa võetakse ja kaardivaatamine on põnev ning veidi isegi hüpnotiseeriv.

Foto: Digitark

MOE

Paljudel meist on konto mõnes pilvesüsteemis, olgu selleks Dropbox, Google Drive, iCloud, RapidShare või mõni muu. Vahel on aga vaja lihtsalt jagada faili kiiresti ja ajutiselt. Mixtape.moe just seda teebki.

Lohista soovitud fail aknasse ja võta vastu jagatav link. Sobivad põhimõtteliselt kõik failitüübid, mis ei ületa 100MB.

Hardi Keerutaja tutvustab Digitarga artiklis veel kaht oma lemmiksaiti, milleks üks on Pixlr teeb kõike seda, mida Photoshop, kuid täiesti tasuta ja otse veebibrauseris ja teine tema kõige väärtuslikum abiline Supercook, kuhu sisestad toiduained, mis juba kodus olemas ning saad tagasi valiku retsepte, mis kasutab kas neid kõiki või mõnda koostisainet.

Loe Digitargast terviklugu ja kogu iga päev mõni kasulik digitarkus!

Liitu Digitarkade uudiskirjaga ja saad kord kuus lisaks headele pakkumistele ka ülevaate olulisematest digiteemadest ja -arengutest Eestis ja maailmas!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles