Google kaasab internetiotsingusse suhtlusvõrgustikud

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugejad käivad internetis peamiselt infot otsimas. Pildil Google otsimootor.
Lugejad käivad internetis peamiselt infot otsimas. Pildil Google otsimootor. Foto: SCANPIX

Google muudab oma internetiotsingu suhtlusvõrgustikega seotumaks, lisades otsingute tulemustesse säutsumissaidi Twitter, foto- ja videojagamislehe Flickr, blogidekeskkonna Blogger ning teiste sõbravõrgustike postitused.


Eesmärgiks on Google'i otsingumootori sotsiaalset mõõdet laiendada. Google integreerib edaspidi kasutaja otsingutulemused sõprade poolt samal teemal tehtud postitustega, kirjutas Tartu Ülikooli teadusportaal Novaator.

Näiteks sisestades Google'sse otsingusõna «telkimine» leiab otsing sõprade poolt Twitteris postitatud informatsiooni matkaradade kohta või Flickrist telkimiskohtade pilte.

Google'i uus lahendus võimaldab inimesel koguda informatsiooni teistelt tema jaoks olulistelt inimeste YouTube'i, Flickri, blogide või säutsukontode vahendusel. Nii saab näha rohkem sõprade ja kolleegide kommentaare, mida nad on otsustanud avalikult jagada.

See otsingumootori võimalus on siiski vaid neile, kellel on Google'i kasutajakonto. Kontoomanikel oleks ka võimalus oma suhtlusvõrgustikke oma Google'i profiiliga siduda.

Google'i arendusjuhtide Matthew Kulicki ja Mike Cassidy sõnul saab siiski valida, kas näidata avalikult sinuga seotud kontosid või mitte. Google'i teatel on selline otsinguvõimalus hetkel saadaval ainult inglise keeles ning samuti puudub võimalus kasutada Facebookis leiduvat informatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles