Maailma kiireim auto: 1600 km/h

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/SCANPIX.

Britid üritavad järgmisel aastal purustada autode kiirusrekordit, mida loodetakse teha reaktiivmootoriga varustatud Bloodhound Supersonic’uga, vahendab Talouselämä.


Sõiduk on varustatud sama mootoriga nagu Eurofighter hävituslennukid: hobujõude on nimetatud mootoril 135 000 ning tõukejõdu 200 kilonjuutonit.

Kuus tonni kaaluva ning peamiselt terasest ja süsinikkiust valmistatud sõiduki tippkiirus arvatakse küündivat 1609 kilomeetrini tunnis. Rekordkatset üritatakse Lõuna-Aafrikas asuval kuivanud järvel.

Sõidukiga kavatsetakse tippkiiruseni jõuda 45 sekundiga. Seejärel hakkab auto pidurdama ja peatub hinnanguliselt 16 kilomeetri kaugusel stardikohast.

Hävituslenduri Andy Greeni poolt juhutav masin üritab purustada senise maailmarekordi, milleks on 1228 kilomeetrit tunnis ning mis on sama meeskonna nimel alates 1997. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles