Eesti etttevõtjad ja EAS korraldasid Soomes 60 000-eurose peo (3)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enter e-Estonia pidu
Enter e-Estonia pidu Foto: Aron Urb

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) eestvedamisel korraldati üleeile Helsingis startup-ürituse Slush raames pidu, et tähistada e-residentsuse teist sünnipäeva, rääkida külalistele e-Eesti võimalustest ja tutvustada meie bände ja plaadikeerutajaid.

Peo eelarve oli 60 000 eurot ja see summa sisaldab klubi renti, produktsiooni, tehnikat, programmi, sisekujundust, turundust ja kommunikatsiooni, toitlustust ja tehnilist meeskonda. Tegemist on ligikaudu sama suurusega summaga, mida jagab idufirmade vahel rahastu Protoron kogu aasta vältel. Eelarve võtsid enda kanda EAS-i kõrval Tallinn Music Week ja üritusel osalenud iduettevõtted.

Peolt käis õhtu jooksul korraldajate sõnul läbi 1500 inimest - investoritest, startup-ettevõtjatest, ajakirjanikest ja muusikategelastest koosnev rahvusvaheline seltskond.

Presidendi avatud üritusel hoidsid kontsertide ja plaadisettidega rütmi üleval Röövel Ööbik, Mart Avi, NOËP, Raul Saaremets, Sander Mölder, Liisi Voolaid, Alari Orav ja Jan Tomson Eestist ning Noah Kin, Timo Kaukolampi, Melting Hearts, Lil’ Tony, Feniks Willamo, Joose Berglund ja Sirkku Haikonen Soomest.

Nimega Enter e-Estonia kandva peo produktsiooni eest vastutasid Kingent Management ja RGB Baltic, kujunduse ja visuaalid tagas EAS-i loodud Eesti Disainimeeskond, interjöörilahendused B210. Eesti toitu pakkus Põhjaka mõis ning jooke Kokomo Coffee, Moe Peenviinavabrik ja Vindirekt.

«See oli midagi suuremat kui üks pidu. See oli maailma ühe võimsama tehnoloogiakonverentsi steitment – Eestil tasub silm peal hoida!» arvas peo järel e-residentsuse programmijuhi Kaspar Korjus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles