Starman ja Nokia alustasid 10-gigabitise interneti kliendikatsetusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starmani auto.
Starmani auto. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Starman ja Nokia alustasid pärast laboriteste novembris 10-gigabitise interneti kliendikatsetusi ning laiendavad testimisala järgmise aasta alguses mitmesse piirkonda Tallinnas.

«Starman ja Nokia Fixed Networks arendavad fiiberoptikal tuginevat innovatiivset ja Euroopas unikaalset 10G EPON võrku ennekõike internetikasutuse tulevikku silmas pidades,» ütles Starman Grupi tehnoloogiadirektor Jaanus Erlemann BNS-ile.

Ta rääkis, et partnerid alustasid järgmise põlvkonna 10 gigabitti sekundis võrgulahenduse laborikatsetusi esimese operaatorina Euroopas tänavu septembris ning katsetuste tulemusel saavutasid Starman ja Nokia koduse internetiühenduse rekordilise kiirusena 8,6 gigabitti sekundis.

«Laborikatsetustele tuginedes alustasime novembris esimese järgu kliendikatsetustega, kus piiratud arv lõppkasutajaid testib uue fiiberoptilise võrgu töökindlust,» ütles Starmani tehnoloogiadirektor.

«Nende testide tulemuste põhjal suurendame teises etapis katsetajate arvu ning laiendame 2017. aastal testimisala erinevatesse Tallinna piirkondadesse. Meile on oluline lansseerida kvaliteetne teenus ja seega võtame aega ning viime läbi põhjalikud testid," rääkis Erlemann.

Starmani tehnoloogiadirektor märkis, et juba praegu on nende võrgus kasutajatele soovi korral kättesaadav kiirus kuni 500 megabitti sekundis, mis vastab nii kasutatavale tehnikale kui andmemahule.

«Arendustöödes lähtume aga sellest, et teisalt kasvab pidevalt interneti ühtse alusvoo maht – väga kõrge lahutusvõimekusega videosisu ja voogedastusteenused, kogu maailmast tuleb uudiseid asjade interneti arengust,» ütles ta.

«Uue võrgu kavandamisel lähtume just sellest – luua võimekus viia kodukasutajateni sümmeetriline vähemalt 1-gigabitise üles- ja allalaadimiskiirusega internet, mida on võimalik vajadusel üle selle läve ka tõsta,» rääkis Erlemann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles