Veel ühe Hiina tehnoloogiahiiu mobiilid jõuavad Eesti turule

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xiaomi nutitelefoni Mi Max maikuine presentatsioon Pekingis
Xiaomi nutitelefoni Mi Max maikuine presentatsioon Pekingis Foto: KIM KYUNG-HOON/REUTERS

Viimase aastaga ennast kindlalt mobiilitootmise turuosalt maailmas esiviisikusse mahutanud Hiina nutiseadmete tootja Xiaomi mobiiltelefonid jõuavad järgmisel aastal Eesti turule.

Maailma mobiilitootmise edetabelit juhib jätkuvalt Lõuna-Korea Samsung, kellele järgnevad ameeriklaste Apple ning Hiina ettevõtted Huawei ja Oppo. Xiaomi on viimastel andmetel viiendal kohal ligikaudu 4,5-protsendise turuosaga.

Seega on üleilmses konkurentsis koguni kolm Hiina mobiilitootjat jõudnud esiviisikusse. Eesti müügilettidel on juba saadaval Hiina mobiilidest nii Huawei kui Coolpad.

Viis aastat tegutsenud ja «Hiina Apple’i» hüüdnime kandev Xiaomi on seni olnud keskendunud Aasia turule, kuid peagi on ka eurooplastel võimalik Xiaomit soetada.

«Täpne aeg, millal telefonid Eesti turule jõuavad, selgub 2017. aasta alguses,» ütles ettevõtte esindaja Postimehele.

Baltimaades Xiaomi telefonide maaletoomisega tegeleva ABC Data Leedu tegevjuhi Tomas Janušauskase sõnul teeb äiteks Xiaomi uusim mudel Mi Mix oma konkurentidele nii mitmestki küljest silmad ette.

«Hiinlased on teinud uue disainiga ajalugu, kuna esimest korda nutitelefonide ajaloos on esikülg peaaegu äärest ääreni ekraani päralt. Hiinlaste Mi Mix’i ekraani ja kere suhe on 91 protsenti, jättes näiteks Galaxy S7 Edge’i 76 protsendiga kaugele selja taha,» kiitis Janušauskas. Ta märkis veel telefoni disainist rääkides, et selle kere on keraamiline ning sõrmejälje sensor on ümbritsetud 18-karaadise kullaga.

Mi Mix aku mahutavuseks on 4400 mAh. Põhikaamera on seadmel 16-megapiksline ning F/2.0 valgusjõuga. Esikülje kaamera on ülaosalt viidud hoopis alla paremasse nurka ning traditsioonilise kuulari asemel tekitavad heli väiksed metallosad.

Android operatsioonisüsteemil töötav Xiaomi Mi Mix kasutab MIUI8 tarkvara ja Snapdragon 821 kiibistikku. Odavamal mudelil on 4GB muutmälu ja 128GB sisemälu, saadaval on ka kallim, 6GB muutmälu ning 256GB sisemäluga variant.

Telefoni hind on väiksemamahulise versiooni puhul Hiinas hetkel ligikaudu 480 eurot, suuremamahulisele lisandub kuskil 100 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles