Suur uuendus: poest saab peagi välja astuda rahakotti välja võtmata

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni töötajad katsetavad Seattle'is kassadevaba poodlemist
Amazoni töötajad katsetavad Seattle'is kassadevaba poodlemist Foto: JASON REDMOND/REUTERS

e-kaubanduse hiid Amazon avalikustas eile aastaid kestnud arendustöö viljad, mille tulemil asub peagi avatavates poodides kasutatav tehnoloogia ise jälgima, mida kliendid oma ostukorvi paigutavad ja võtab tehtud valikute eest kliendi kontolt kauplusest väljudes ise.

Projekt nimega Just Walk Out (astu lihtsalt välja) kasutab sama tüüpi tehnoloogiat, mida arendatatakse isejuhtivate puhul. Süsteem tuvastab, kui klient võtab midagi riiulitelt ja sinna tagasi asetab ning mis jääb lõpuks virtuaalsesse ostukorvi, vahendab BBC.

Ainus, mida kliendid tegema peavad, on poodi sisenemisel käivitama Amazono Go-äpi. Edasi jälgivad juba arvutikaameraid, andureid ja süvaõppealgoritmid seda, mida kliendid poes ostavad.

Kui klient poest väljub, võetakse ostusumma maha kliendi Amazoni kontolt ning talle saadetakse e-mailile arve. Inimene ei pea selleks enam midagi tegema, kõige vähem pikkades sabades seisma. Kauplustest kaovad aga täielikult kassad.

Amazon on seda tehnoloogiat välja arendanud juba neli aastat. Esimene sellist tehnoloogiat kasutav pood avatakse 2017.aasta algul Seattle’s. Amazon USA-s avanud juba mitu füüsilist raamatupoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles