Uber ostis üles eestlasest Skype´i looja rahastatud idufirma

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype'i logo.
Skype'i logo. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Transpordivahendusettevõte Uber ostis üles tehisintellekti arendava idufirma Geometric Intelligence, mille varajaste rahastajate seas on Jaan Tallinn, üks Skype´i loomise taga olnud eestlastest.

Tehingu suurust ei avalikustatud, 2014. aastal asutatud idufirmas töötab kokku 15 inimest, kirjutab New York Times.

Geometric Intelligence´i lähenemine tehisintellekti arendamisele erineb mitme nimeka konkurendi strateegiast - selle asemel, et masinaid õpetada tohutute andmehulkade ettesöötmise abil, loodetakse nende iseseisvat mõtlemist arendada hoopis evolutsiooniliselt, nagu inimese puhul, lootes sellele, et tehisintellekt on võimeline looma mingeid üldistavaid reeglisüsteeme mingi väiksema arvu näidete analüüsimise kaudu.

Uber loodab ettevõtte spetsialistide abil arendada oma tuleviku transporditeenuste jaoks vajalikku tehisintellekti. Investorite poolt ligi 70 miljardile dollarile hinnatud maailma väärtuslikuim idufirma on varasemalt teatanud, et kavatseb tulevikus sõidujagamisteenuseid pakkuda isesõitvate autode abil.

Failijagamisteenuse Kazaa ja internetitelefoni Skype´i tehnilise lahenduse arendamise taga olnud Jaan Tallinn on üks Geometric Intelligence´i varajastest investoritest. Tallinn on viimastel aastatel panustanud tehisintellekti ning selle ohtude uurimisse ning on tegev mitme antud teemasid puudutava organisatsiooni töös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles