Telia Soome üksuse juhi ametist priiks saanud Laid: lõputult ei saa ühtki tööd teha

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdur Laid.
Valdur Laid. Foto: Andres Haabu / Postimees

Seni Telia Soomet juhtinud eestlane Valdur Laid annab töö üle uuele juhile, sest Telia juhtimist hakatakse ümber korraldama, kirjutab Äripäev.

Edasiste plaanide kohta ütles Laid, et nii kaua kui uus juht vajab, üritab ta teda aidata üksuse ülevõtmisel. Selle aja jooksul üritab ta valmis mõelda ka enda järgmise töökoha.

«On selgelt paar pakkumist kontserni sees, mida teha,» ütles ta, kuid lisas, et kaalub ka muid variante.

«Praegu ei ole mingeid otsuseid teinud ja keskendun sellele, et see asi siin võimalikult sujuvalt pärast viit aastat üle antud saaks.»

Loe pikemat intervjuud Äripäevast.

Rootsi telekomikontsern Telia teatas täna, et viib järgmise aasta 1. jaanuarist läbi mitu juhtimist ja struktuuri puudutavat muudatust.

Telia Norra esindus ning Soomes tegutsev Sonera jagatakse uuest aastast kaheks grupi juhtimises eraldi esindatud üksuseks. Norra üksuse juhiks saab Abraham Foss ning Sonera üksuse uueks juhiks saab Norra telekomifirmas Telenor asepresidendi ametit pidanud Stein-Erik Vellan, kes asendab eestlast Valdur Laidi. Mõlevad saavad ka Telia grupi juhatuse liikmeks.

Telia grupi Leedu, Eesti ja Taani ärid ühendatakse üheks klastriks, mida hakkab juhtima praegu grupis äriarendusjuhi ametit pidav Henriette Wendt.

Valdur Laid asus Soneras tööle 2012. aasta veebruaris, juhiks nimetati ta 2014. aasta aprillis. Varem on ta töötanud juhtivatel kohtadel Elionis, Microlinkis ja Eesti Pangas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles