IBMi superarvuti kolib BMW tulevikuautodesse

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW i8
BMW i8 Foto: AFP / Scanpix

IBM teatas koostööleppe sõlmimisest BMW Groupiga, millega hakkavad ettevõtted koos uurima IBM superarvuti Watson kognitiivse andmetöötluse võimalusi personaalsema sõidukogemuse ning intuitiivsemate juhiabisüsteemide loomisel uute BMW sõidukite jaoks.

Kokkuleppe kohaselt paigutab BMW Group oma teadlaste ja inseneride meeskonna IBMi Watsoni asjade interneti (IoT) globaalsesse peakontorisse Münchenis. Ettevõtted hakkavad tööle koos, et uurida, kuidas täiendada intelligentse assistendi funktsioone BMW autode juures.

«Watson muudab seda, kuidas inimesed suhtlevad füüsilise maailmaga, aidates luua turvalisemaid, efektiivsemaid ja personaalsemaid kogemusi kodus, tööl ja teedel,» ütles IBMi globaalse asjade interneti äri juht Harriet Green.

«Kokkuleppe alusel töötavad meie ettevõtted koos, et panna alus sellele, et BMW sõidukite kasutajad saaksid kasu Watsoni vestluslikest ning masinõppe oskustest. Meie analüüs näitab, et kuigi auto jääb endiselt isikliku transpordi vahendiks, muutub sõidukogemus järgmise kümnendi jooksul rohkem, kui see on seda iial autotootmise ajaloo jooksul teinud.»

Selleks, et arendada sõidukitealast teadust ning et demonstreerida Watsoni asjade interneti tehnoloogia võimalusi, paigutab IBM oma Müncheni asjade interneti peakontorisse neli BMW i8 hübriid-sportautot. Prototüüp-lahendused, mis töötavad IBMi Bluemix pilveplatvormil, aitavad demonstreerida, kuidas saab Watson luua uusi rääkivaid kasutajaliideseid autode ning juhtide vahele.

Watsoni masinõppe oskused võimaldavad autodel pidevalt õppida seda, mida juhid eelistavad, mida nad vajavad ning millised on nende sõiduharjumused, muutes juhi sõidukogemust vastavalt kogutud informatsioonile, tõstes sellega sõidumugavust ning turvalisust. Auto kasutusjuhend sisestatakse Watsonisse, seega saavad juhid auto kohta lihtsas keeles küsimusi küsida, keskendudes samas endiselt sõitmisele. Lahendusse jõuab ka info Weather Company’lt (IBMi ettevõte) ning reaalajas info ja uuendused teekonna, liikluse ning sõiduki staatuse kohta, et muuta kogemus paremaks ning anda juhile soovitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles