Kauaoodatud Super Mario mäng viis vaatamata müügiedule Nintendo aktsia langusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Nintendo tuntuim mobiilimäng Pokémon Go.
Pildil Nintendo tuntuim mobiilimäng Pokémon Go. Foto: WILLIAM WEST/AFP

Reedel langesid Nintendo aktsiad peale Super Mario Runi telefonimängu avaldamist, kui analüütikud avaldasid kriitikat mängu kõrge hinna üle, olenemata mängu edust allalaadimiste edetabelites.

Mäng avaldati neljapäeval 150 riigis iPhone'i platvormil ning ettevõte on teatanud, et hilisemal ajal tehakse see saadavaks ka Androidi platvormil.

Reedel langesid Nintendo aktsiad 4,24 protsenti ning sulgusid 26 405 jeenil. Varasemalt langesid aktsiad üle viie protsendi, viies ligi 2 miljardit Nintendo turuväärtusest.

Analüütikute sõnul on mängu täisversiooni hind liiga kõrge ning võib ostjaid eemale peletada.

Mäng maksab App Store'is USA-s 9,99 dollarit, Jaapanis 1200 jeeni ja Eestis 9,99 eurot, kuigi piiratud osad mängust on saadaval ka tasuta.

Juulis Nintendo aktsiate väärtus pea kahekordistus, kui anti välja nüüdseks ülemaailmselt pool miljardit korda allalaetud Pokemon Go mäng, kuid ettevõtte tulemusi see ei mõjutanud, kuna mängu litsents kuulub San Franciscos tegutsevale ettevõttele Niantic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles