Uberi aastakahjum küündib ulmelise 3 miljardi dollarini

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi sõidujagamisteenuse äpp
Uberi sõidujagamisteenuse äpp Foto: Mattias Tammet/Õhtuleht

Transpordivahendusrakendus Uber oli aasta esimese 9 kuuga 2,2 miljardi dollariga kahjumis, aasta lõpuks võib see näitaja küündida juba kolme miljardi dollarini, rääkis Bloombergile ettevõtte tegemistega kursis olev anonüümseks jääda soovinud allikas.

Aasta esimeses kvartalis tehti Uberi vahendusel 3,8 miljardi dollari väärtuses sõite, kahel järgneval kvartalil oli vastav näitaja 5 miljardit dollarit ning 5,4 miljardit dollarit.

Ettevõte käive küündis esimese kolme kvartaliga 3,76 miljardi dollarini, aasta lõpuks peaks see kasvama umbes 5,5 miljardi dollarini.

Tähelepanuväärne on fakt, et hoolimata Hiina üksuse mahamüümisest aasta keskel on Uberi käive aasta-aastases võrdluses kasvanud.

Samas kaotab ettevõte raha kõikidel olulisematel turgudel, kaasa arvatud USAs. Koduturul oli investorite poolt ligi 70 miljardile dollarile hinnatud ettevõte teises kvartalis umbes 100 miljoni dollariga kahjumis.

Erakätes idufirma ise enda majandustulemusi ja näitajaid regulaarselt ei avalikusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles