Salajane autoprojekt edeneb: Apple palkas Porschest tippjuhi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple Inc. kauplus
Apple Inc. kauplus Foto: BOBBY YIP/REUTERS

Apple on oma palgale meelitanud Porsche kestvussõiduprogrammi endise juhi Alexander Hitzingeri, kirjutab Apple Insider.

Kuigi Hitzinger lahkus Porschest Apple´isse juba kevadel, jõudis see Saksamaa meediasse alles eelmisel nädalal. Varem oli ta lakooniliselt teatanud, et asub tööle San Franciscos asuvas tehnoloogiaettevõttes olulise ning kogu ühiskonda mõjutava projekti kallal.

Hitzingeri karjäär on muljeltavaldav - enne Porschesse suundumist töötas ta aastatel 2006-2011 Red Bulli tehnoloogiajuhina, seejuures ajutiselt ka F1 meeskonna Scuderia Toro Rosso Formula One tehnoloogiadirektorina.

Viimaste aastate jooksul on rahvusvahelises meedias ilmunud hulk Apple´i salajast elektriautode projekti Titan käsitlevaid raporteid ja spekulatsioone. Väidetavalt on Apple´i esimese elektriauto kallal tööd tegemas sajad insenerid, tarkvaraarendajad ning traditsioonilisest autotööstusest üle ostetud spetsialistid. Apple ise ei ole siiani ametlikult isegi projekti olemasolu tunnistanud.

Saksamaa majandusleht Handelsblatt kirjutas kevadel, et Apple on jõudnud järeldusele, et selleks, et oma esimese sõidukiga keerukal ja riskantsel turul ka edukas olla, tuleb partneriks võtta mõni suuremate kogemustega autotootja.

Handelsblatti andmetel pidas Apple mõnda aega läbirääkimisi Daimleri ja BMWga, kuid Saksa autotootjad otsustasid need põhimõtteliste erimeelsuste tõttu lõpetada. Väidetavalt ei suutnud osapooled jõuda üksmeelele kogutavate andmete kontrolli teemal.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles