Kiireim Ferrari tuuniti veelgi kiiremaks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari 599 GTO veelgi kiirem teisend.
Ferrari 599 GTO veelgi kiirem teisend. Foto: Autonet.ee

Novitec Rosso näitab Genfis kiireima Ferrari, 599 GTO, veelgi kiireimat teisendit, mida itaallased ise nimetavad oma ajaloo kiireimaks Ferrariks. Mehed suutsid superauto mootorist välja meelitada tervelt 888 hobujõudu. Mõistagi ei saa selline tegu dünaamilistele omadustele jälge mitte jätta, kirjutab autonet.ee.

Kuueliitrine V12 bensiinimootor arendab doonorautol «ainult» 670 hobujõudu. Võimsuse kasv saavutati peaasjalikult kahe mehaanilise ülalaaduri paigaldamisega, kuid välja vahetati ka sissepritse, vahejahuti ning väljalasketorustik. Muidugi mõista programmeeriti ümber ka juhtelektroonika. Pöördemoment kasvas seejuures doonorauto 620 Nm-lt 862ni.

Ülespumbatud teisend suudab paigalt sajani kiirendada 3,2 sekundiga. Võrdluseks doonorauto vastav näitaja on 3,35. Kakssada kilomeetrit tunnis saavutatakse 9,1 sekundiga, maksimaalseks kiiruseks lubatakse 340 km/h.

Lisaks sellele paigaldatakse autole jäigemad vedrud ning kere esiosa tõstemehanism, mis võimaldaks ohutut ülesõitu «lamavatest politseinikest».

Esiveljed on 21- ja tagaveljed 22-tollised, rehvid Pirelli P Zero vastavalt mõõdus 295/25 ja 335/25.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles