Statoil tõstis mootorikütuse hinda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoil
Statoil Foto: Urmas Luik

Statoil kergitas eile hilisõhtul mootoribensiini 95 hinda, mis maksab nüüd 1,261 (19,73 krooni) eurot liitri kohta.

Bensiini 95 Ultima hind on 1,277 (19,98 krooni), mootoribensiini 98 hind 1,301 (20,36 krooni) ja diislikütuse hind 1,315 (20,58 krooni) eurot liitri kohta.

Statoili väitel on Araabia maades jätkuvate rahutuste tõttu viimase kahe nädala jooksul mootorikütuste hinnad olnud maailmaturul järsus tõusus. Euro vääringus on mootoribensiinid kallinenud viimase kahe nädala jooksul 8,0 ja diislikütus 4,1 protsenti (Platts´i hind).

Sellest lähtuvalt on tõusnud ka imporditavate mootorikütuste sisseostuhinnad, mis omakorda toob kaasa korrektsiooni mootorikütuste jaemüügihindades.

Tugev hinnasurve jaemüügihindadele kogu Euroopas tekkis Statoili väitel juba eelmisel nädalal, mille tulemusena tõusid mootorikütuste jaemüügihinnad näiteks nii Lätis kui ka Leedus. Kuid kuna sisseostuhindade tõusutrend jätkus, siis oli 1. märtsil kell 22 toimunud mootoribensiinide üldiste jaemüügihindade korrigeerimine 3,6 sendi ja diislikütuse üldiste jaemüügihindade korrigeerimine kahe sendi võrra liitri kohta vältimatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles