Toyota usk hübriididesse on end Euroopas lõpuks ära tasumas

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota logo
Toyota logo Foto: TORU YAMANAKA/AFP

Aastaid Euroopa turul diiselmootoriga autode asemel bensiini-elektri hübriididele panustanud Toyota on tänavu lõpuks selle vilju lõikamas, kirjutab Bloomberg.

Tänavusel kalendriaastal on Toyota hübriidide müük Euroopas kasvanud lausa 40 protsenti. Ettevõtte hinnangul peaks nad aastakümne lõpuks moodustama juba 50 protsenti kõigist Euroopas müüdavatest Toyotadest. Tänavusel aastal on selleks osakaaluks olnud 32 protsenti.

Veel viis-kuus aastat tagasi oli Priuse menu USAs nautiv Toyota Euroopas ökonoomsete diiselmootoritega võisteldes aga hädas. Analüütikute hinnangul on hübriidide võidukäigu taga ka Volkswageni mullu lahvatanud diisliskandaal.

Tänavustest headest tulemustest hoolimata on Toyotal Euroopas veel kõvasti arenguruumi - Euroopa autotootjate liidu andmetel oli Jaapani ettevõtte turuosaks aasta esimesel 11 kuul vaid 4,3 protsenti, samas kui turuliidri Volkswageni käes oli 24,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles