Videolugu: kuidas vana nutiseade esindusse tagasi viimiseks ette valmistada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon. Illustratiivne foto.
Nutitelefon. Illustratiivne foto. Foto: Digitark

Telia pakub juba mõnda aega võimalust viia oma vana nutitelefon või tahvlearvuti esindusse, lasta see ära hinnata ning valida selle asemel endale uus seade soodsamalt. Seejuures ei pea sa olema Telia klient, kirjutab Digitark.ee.

See samm on ühtviisi kasulik nii sulle, kui soovid uut seadet osta, kui ka keskkonnale, sest enamus seadmeid ja selle osi lähevad taaskasutusse, kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark.ee.

Loe enne seadme esindusse viimist läbi meie soovitused, kuidas nutitelefon või tahvel esindusse viimiseks ette valmistada. Vaata artikli juures olevat videot ja saad teada, mis sinu vanast seadmest täpselt edasi saab ning kuidas see keskkonnale kasulik on.

MIKS IKKAGI VANA NUTISEADE ESINDUSSE VIIA?

  • Isiklik kasu vana nutiseadme tagasiviimisest on soodustus uuelt tootelt. Telia esinduses hinnatakse kiiresti su vana seade ära ning selle võrra saad uue ostu soodsamalt. Seejuures ei pea uus ost olema tingimata nutiseade, vaid võib olla ka hoopis mingi muu kaup Telia e-poe või esinduse valikust (näiteks lisavarustus).
  • Aitad säästa loodust. Sahtli põhjas vedeledes on su vana telefon peaaegu kasutu prügi. Kui viid selle esindusse, läheb korras telefon uuele ringile kasutusse, katkine telefon aga varuosadeks või ümbertöötlusse (plastik, akud, väärismetallid).

Vaata siit, palju sinu vana nutiseade väärt on?

5 SOOVITUST, MIDA TEHA ENNE NUTISEADME ESINDUSSE VIIMIST

  • Vaata oma seade üle ja veendu, kas see käivitub või mitte ning milline see välja näeb. Mida paremini seadme olukorda tunned, seda lihtsam on hindamine.
  • Lae oma nutiseadet, et esinduses oleks võimalik seda sisse lülitada ja IMEI koodi tuvastada.
  • Kui su endine lemmikseade on pikalt riiulil või sahtlis tolmu kogunud, tasub ta enne esindusse viimist ära puhastada.
  • Vaata üle seadme sisu - kui seal on veel midagi sinu jaoks olulist, salvesta see endale, sest pärast esindusse viimist kustutatakse kõik seadmes olnud andmed.
  • Meenuta, kas sellele nutiseadmele on sul veel kehtiv järelmaksuleping või mitte. Kui jah, arvesta sellega, et järelmaksuleping tuleb ennetähtaegselt lõpetada ning lepingust tulenevad kohustused täita.

Loe Digitargast lähemalt kasutute või moraalselt vananenud nutiseadmete väljavahetamise teemal!

Telli Digitarga uudiskiri ja ole ka uuel aastal kord kuus olulisemate digisündmuste ja -nõuannetega alati kursis!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles