Eestil on nüüd 15 000 e-residenti koos

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esitluskeskuses tähistati aasta tagasi e-residentsuse teist aastapäeva.
Eesti esitluskeskuses tähistati aasta tagasi e-residentsuse teist aastapäeva. Foto: Annika Haas

Laias maailmas tänasel päeval Eestis suurima eduloona kõne all olev e-residentsuse projekt on jõudnud järgmise verstapostini – möödunud nädala lõpu seisuga on ületatud 15 e-residendi piiri.

Täpsemalt on Eestil hetkel 15 135 e-residenti ning viimasel nädalal kasvas nende hulk 116 võrra. Taotlusi e-residentsuse saamiseks on esitatud 16 494, ootelistis on soovijaid 382 ja uurimise all 788 inimest.  Kahe aasta jooksul on negatiivse vastuse saaud 164 e-residendi staatuse soovijat.

Kõige enam – 2664 - on e-residente Soome kodanike seas. Järgnevad vastastikuste majandussanktsoonide all kannatava Venemaa kodanikud – sealt on e-residente pärit 1286.  Edasi tulevad USA, UK, Ukraina ja Saksamaa.

Mehi on e-residentide seas 88 protsenti ning rohkem on neid vanuses 31-40. E-residendid on loonud 1223 uut ettevõtet. Ligi 95 protsenti neist on nn ühemeheettevõtted. Riigikogu on praegu menetlemas seadusemuudatust, mis võimaldab neid ettevõtteid juhtida välismaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles