Telia TV – 10 fakti, mida peaksid teadma (1)

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digikanaleid pidi jõuab meie õhukestesse nutiseadmetesse kaasaegne kvaliteetne meelelahutus.
Digikanaleid pidi jõuab meie õhukestesse nutiseadmetesse kaasaegne kvaliteetne meelelahutus. Foto: Unspalsh/Telia

Telia TV on üle kümne aasta arenenud digitaalne teleprogrammide edastamise teenus, mille kasutamiseks on vaja Telia internetiühendust, ruuterit ja digiboksi. Kliendiküsimuste põhjal oleme kokku pannud kümme korduma kippuvat küsimust, mis aitavad nutika meelelahutuse mugavamale tarbimisele lähemale, kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark.

Telia TV menüü kasutamine on lihtne ja loogiline ning menüüdes liikumine sujuv ja kiire. Kogu oluline info mahub korraga ekraanile. Vajuta puldil OK-nupule ning kogu Telia TV menüü on ekraanil, õpetab tehnoloogiaportaal Digitark nutikat telelahendust kasutama.

1. MIDA SISALDAB TELIA TV?

Põhipakett hõlmab 5-eurose kuutasu eest lisaks populaarsematele telekanalitele ka kordusTV-d, Filmiriiulit ning FOXplay valikut. Kasutaja saab vastavalt oma eelistusele valida eesti või vene põhipaketi, mille sisu vastab eesti- ja venekeelse televaataja ootustele.

KordusTV: Saade jäi esimesel korral nägemata? Ära muretse – Telia TV paketis sisalduv kordusTV võimaldab sul vaadata valitud kodumaiste kanalite omatoodangut uuesti kuni 8 päeva tagasi ning ilma tüütute reklaamideta. Nii saad vaadata huvipakkuvaid saateid just siis, kui sulle sobilik.

Filmiriiul: pidevalt uuenev valik linateoseid – alates Hollywoodi kassahittidest Euroopa kinoni, samuti vene kinoklassikat. Lisandunud on hooaegade kaupa erinevaid sarju ja seriaale.

Vaata siis, kui ise seda soovid. Igal nädalal lisandub mahukasse riiulisse 7 uut filmi.

FOXplay: see on uus sarjade vaatamise keskkond, mis sisaldab tuntud telejaamade FOX ja FOX Life populaarseimaid telesarju. Kvaliteetsarju saab mugavalt ning reklaamivabalt vaadata järele nii episoodi kui ka hooaja kaupa.

2. MIDA TÄHENDAVAD ERINEVAD NUPUD TELIA UUEL PULDIL?

Puldi kasutamiseks ei pea enam sellele vaatama, sest kõik vajalikud nupud asuvad sinu pöidla all. Teleri juhtimine käib nooleklahvide ning OK- ja Tagasi-nupuga.

Mugavust lisab seegi, et puldi patareide tühjenedes saab otse teleriekraanilt tellida uued. Patareid saadetakse sulle postiga koju.

3. KAS MA SAAN HAKATA UUT TELIA TV MENÜÜD KASUTAMA ILMA UUELE PAKETILE ÜLE MINEMATA?

Ei saa, vajalik on võtta kasutusele uus Telia TV. Lisaks on kasutamiseks vaja uut pulti koos Motorola või Arrise digiboksiga. Amino digiboksiga uut sisu kasutada ei saa!

4. MIDA UUT SAAN VEEL PÕHIPAKETILE LISAKS TELLIDA?

Telia TV-s sisalduvatele põhikanalitele on võimalik endale meelepäraseid kanaleid juurde tellida. Vali terve lisakanalite pakett, konkreetsed teemapaketid või üksikud kanalid.

Disney-kanalite pakett, mis pakub armastatud seriaale, multikaid ja animatsioone igas vanuses lastele ja noortele.

Discovery pakett koosneb populaarteaduslikest koguperekanalitest, mis on peamiselt keskendunud tehnoloogiale, ajaloole ja muudele tõsielulistele teemadele.

Spordikanalite pakett on täienenud eksklusiivse NBA kanaliga, mis näitab ööpäev ringi legendaarsesse korvpalliliigasse kuuluvate klubide mänge.

5. KAS OLEMASOLEVALE KLIENDILE JÄÄVAD TELIA TV VORMISTAMISEL KANALID JA PAKETID SAMAKS?

Vormistamise käigus tuleb sul valida esmalt eesti põhipaketi ja vene põhipaketi vahel. Järgmine samm võimaldab sul kaasa võtta kogu sinu eelneva telekanalite ning teemapakettide valiku.

6. KORDUS-TV JA SALVESTAMINE - MIS NEIL VAHET ON?

Telia TV paketis sisalduv kordusTV võimaldab sul vaadata Eesti telekanalite omatoodangut uuesti kuni 8 päeva tagasi ning ilma tüütute reklaamideta. Nii saad vaadata huvipakkuvaid saateid just siis, kui sulle sobilik.

Salvestamisega oled aga telekavast täiesti sõltumatu. Teenus ei vaja mingit lisaseadet. Liigu lihtsalt telekavas ajas tagasi, leia õige saade või film 130+ salvestatava kanali hulgast ning vaata neid siis, kui sinul aega on.

7. MIKS ON JÄLLE VAJA UUT DIGIBOKSI?

Enamasti arenevad seadmed kahel viisil. Esiteks, seade jääb lihtsalt vanaks, selle tarkvara ei arendata ja ühel hetkel peab olemasoleva seadme uuema vastu ümber vahetama. Sellise arengu näiteks on kineskoopteler, mis oli mõeldud vaid analoog-TV signaali vastuvõtuks ega võimaldanud oma ekraanil parema kvaliteediga HD-kanaleid näidata. Ka meie vana Amino digiboks liigitub siia, sest oma tehniliste näitajate poolest on see tänaseks juba vananenud.

8. KAS MA SAAN TELIA TV TEENUST KASUTADA VANA PULDIGA?

TeliaTV menüü toimib ainult uue puldiga! Vana puldiga TeliaTV-d kasutada ei saa.

9. KUIDAS SIDUDA TELIA TV PULT TELERIGA?

10. MIDA MA TEGEMA PEAN, ET SAADA ENDALE TELIA TV?

Kui oled olemasoleva eKodu või mõne erakliendilahenduse klient, tuleb kõigepealt vormistada Telia TV. Seda saad teha Telia iseteeninduses, nutiTV ekraanilt või meie esinduses.

Kui Sul on Telia TV tellitud ja uus pult olemas, laetakse uus tv-menüü digiboksi 5 minuti jooksul pärast uuel puldil TAGASI-nupu vajutamist. Uuele Telia TV-ga liitujale vormistame kohe Telia TV koos Arrise digiboksi ja uue puldiga.

Digitarga abil saad Telia TV kasutamise selgeks kohe!

Vaata videost nõuandeid, kuidas soetada uut nutitelerit!

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles