Tuliuus Eesti äpp õpetab lastele tähti, sõnu ja lauseid

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Labl

Eesti arendajad said valmis igati kasuliku mobiilirakenduse Labl, mis annab võimaluse lastel nutiseadme ekraani ees veedetud aeg sisustada kasuliku tegevusega ning neil tähti, sõnu ja lauseid õppida.

«Juba väikelapsed kasutavad tänapäeval erinevaid nutiseadmeid, olgu need siis telefonid või tahvelarvutid, kuid eestikeelseid rakendusi keele õppimise lihtsustamiseks praktiliselt pole,» ütles Postimehele rakenduse looja Margus Holland.

Foto: Labl

Labl suunab intuitiivse kasutajaliidese kaudu rakenduse kasutaja olukorda, kus tuleb häälduse ja pildi järgi ära tunda tähed, sõnad ja laused ning need siis etteantud asukohtadesse ekraanil lohistada.

Tagasisidet õnnestumiste või ebaõnnestumiste kohta annab äpp koheselt häälitsustega, mida on lastel lõbus kaasa teha. Juhul kui vastamisega kipub liiga palju aega minema, siis annab rakendus ka kergeid vihjeid, milline vastus õige on.

Õppimise raskusastmeid on kolm, mida saab rakenduse kasutaja omale sobivalt valida. Sõltuvalt valitud tasemest muudetakse kasutajale kuvatavate tähtede valikut ning sõnade ja lausete keerulisust.

Margus Hollandi sõnul on Labl suunatud lastele alates 4. eluaastast, kui tähtede ja sõnade õppimine päevakorda tekib. Rakendus on mõeldud iOS seadmetele ning alla laaditav App Store’st.

Tulevikus on planeeritud ka Androidi versiooni lisandumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles