Washingtoni hiigelmiitingud jooksutasid kõik mobiilivõrgud kapitaalselt kokku

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demonstrandid Washingtonis
Demonstrandid Washingtonis Foto: TNS/Chicago Tribune/TNS/Sipa USA

Donaldi Trumpi presidendiametiise vannutamise tseremoonia ja selle järgnenud hiiglaslik Naiste marss tekitasid sellise koormuse kõigile Washingtoni mobiilivõrkudele, et need kõik üksmeelselt kokku jooksid.

USA pealinnas tegutsevad neli suuremat operaatorit – AT&T, Verizon, Sprint ja T-Mobile - on viimase kahe aasta jooksul kulutanud igaüks miljoneid dollareid võrgu vastupidavuse kasvatamiseks.

Verizon kasvatas andmemahtusid südalinnas näiteks 500 protsendi võrra, AT&T kulutas aga 15 miljonit selle peale, et läbilaskevõimet 400 protsenti kasvatada, kirjutab Cnet.

Inimeste soov sündmusi üksteisega läbi sotsiaalvõrgustikega jagada ületas aga kõik ootused. Nii nägi Sprint ainuüksi ööl vastu lapäeva kuue tunni jooksul 6,2-terabaidist andmeliiklust. AT&T kliendid liigutasid üle võrgu ainuüksi presidendi inauguratsiooni ajal 4,5 terabaiti andmeid, Verizoni sama näitaja oli koguni 7 TB. Võrdluseks – Barack Obama viimase ametisse nimetamise tseremoonia ajal oli AT&T-l samaks näitajaks 527GB.

67 protsenti andmeliiklusest kulus veebis surfamisele ning sotsiaalmeedia kasutamiseks – viimaste seas olid kõige populaarsemad Facebook ja Snapchat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles