Trump sulgeb riigiametite suu sotsiaalmeedias (12)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Shawn Thew/SIPA/Shawn Thew/SIPA/Scanpix

USA uus president Donald Trump keelas keskkonnaagentuuril (EPA) sotsiaalmeediasse sõnumite postitamise ning selle töötajail ajakirjanikega suhtlemise.

Samasuguse keelu said eile põllumajandusamet ja terviseamet  – nende töötajail on keelatud avalikustada uurimistöid ja säutsuda ameti nimel Twitteris, kirjutab The Hill.

Valge maja pressiesindaja Sean Spiceri hinnangul on võimevahetuse järel ametite tegevuse ülevaatamine loomulik tegevus. «Ma ei leia, et selles oleks midagi üllatavat, et kui administratsioon vahetub, siis vaatame üle ka põhimõtted,» ütles Spicer.

Sotsiaalmeediakeeld on osa EPA-t puudutavatest piirangutest Trumpi võimu all. Esmaspäeval saabus teade, et külmutatud on ka ameti toetused.

«Nad üritavad asju külmutada, et olla kindlad, et ei juhtuks midagi, mida nad ei soovi. Nii soovivad näha esimesena kõike – lepinguid, toetusi, palkamisi,» ütles EPA töötaja Myron Ebell.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles