Apple asus poest kõrvaldama Iraani äppe

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digikala
Digikala Foto: khoshfekri.com

USA tehnoloogiahiid Apple on asunud oma App Store’ist eemaldama Iraani startuppide ja arendajate loodud rakendusi.

Apple’i äpipood oli sanktsioonide all kannatavas Iraanis piiratult saadav alates septembrist 2016. Mõne päeva eest eemaldati aga App Store’ist Iraani suurim – miljonite kasutajatega - e-kaubanduse teenus nimega Digikala, teatab TechCrunch.

Digikala kasutas seejuures Shaparak’i nimelust makseüsteemi, mis on rahvusvahelistest täielikult isoleeritud ja ei tohiks seega Apple’i ega USA rahandusministeeriumi keeldude ja reeglitega vastuolus olla.

Iraanis on hetkel kasutusel ligi 40 miljonit nutitelefoni, neist 6 miljonit on iPhone’id. Üldse elab Iraanis 82 miljonit inimest ja keskmine vanus on alla 30 aasta.

Hetkel ilmub aga igaühele, kes Iraanis oma rakendust poodi laadida üritab, teade, mille ohaselt pole App Store selles riigis saadaval. Originaaltekst on selline:

“Unfortunately, there is no App Store available for the territory of Iran. Additionally, apps facilitating transactions for businesses or entities based in Iran may not comply with the Iranian Transactions Sanctions Regulations (31CFR Part 560) when hosted on the App Store. For these reasons, we are unable to accept your application at this time. We encourage you to resubmit your application once international trade laws are revised to allow this functionality.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles