Pool tuhat kõrgharitut koolitatakse riigi kulul ümber IT-spetsialistideks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti. Foto on ilustratiivne.
Sülearvuti. Foto on ilustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Jaanuaris käivitus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) pilootprojekt, mille kaudu saab järgmise nelja aasta jooksul 500 varasema kõrgharidusega inimest ümberõppe IT-spetsialistiks.

Pilootprojekt «Vali IT» alustas tänavu jaanuari alguses ning põhiprogrammi kursustega jätkatakse eeloleval sügisel. Aastatel 2017–2020 pakub riik 3,5 kuud kestvaid tasuta kursusi ühtekokku 500 inimesele, teatas MKM.

Koolitusprogrammis osalejad läbivad kuuenädalase täismahus õppe, mis toimub viis päeva nädalas kaheksa akadeemilist tundi päevas BCS Koolituse ja IT Koolituse koolituskeskustes. Sellele järgneb kaheksanädalane praktika ettevõtetes.

Programmi rahastab riik Euroopa Sotsiaalfondi digitaalse kirjaoskuse suurendamiseks mõeldud toetusskeemist ning selle rakendamist juhib majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles