Teleritootja jälgis ebaseaduslikult vaatajaid (1)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Televiisorid
Televiisorid Foto: Richard B. Levine/Levine-Roberts/Sipa USA

Televiisoritootja Vizio nõustus maksma 2,2 miljonit dollarit trahvi selle eest, et kogus ebaseaduslikult kasutajate vaatamisandmeid.

USA riikliku kaubanduskomisjoni FTC teatel talletas ettevõte tehnoloogiaandmeid selle kohta, mida täpselt kasutajad ekraanil vaatasid, ja salvestas need oma serveritesse. Andmed omakorda müüdi edasi kolmandate osalistele, vahendab BBC.

Vizio teatas küll, et müüdud andmed ei olnud seotud konkreetsete isikutega ning neid koguti vaid koondaruannete loomiseks. «Me pole kunagi seostanud vaatamisandmeid selliste isikuandmetega nagu nimed või kontaktinformatsioon ning komisjon pole väitnud ega väida vastupidist,» teatas ettevõte.

FTC teatel algas andmete kogumine veebruaris 2014 ja puudutas 22 miljonit televiisorit. «Vizio kogus leibkondade kohta unikaalseid andmeid ning nende kogutu olid ka leibkondade IP-aadressid, pääsupunktid, suunakoodid ja muu info. Nad jagasid seda infot ka teiste ettevõtetega.»

Komisjon märkis, et Vizio tegevus lõpetati ning talle tehti selgeks, et televiisoritootjad peavad enne selliste andmete kogumist saama kasutajatelt nõusoleku.

Ühtlasi sai Vizio korralduse kõik kogutud andmed kustutada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles