Kas oled valmis majutama põgenikke - Airbnb alustas massiivset kampaaniat (4)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Airbnb

Üleilmselt tavainimeste pakutavaid majutusvõimalusi vahendav Airbnb alustas laiaulatuslikku kampaaniat kutsumaks üles inimesi majutama tasuta oma kodudes neid, kes olude sunnil on pidanud oma kodust lahkuma.

«Inimesed, kes on kas sõja, konflikti või muude asjaolude tõttu sunnitud ümber asuma, on teravalt tundlikud mittetunnustamise osas. Nad vajavad sõna otseses mõttes kohta, kuhu kuuluda – just seetõttu saime innustust asuda tegutsema,» seisab kõigile Airbnb kasutajatele täna ettevõtte asutajatelt laekunud kirjas.

Kõigil abipakkujatel on võimalus oma kodu jagama asuda siin.

Alles möödunud nädalal teatas Airbnb, et annab tasuta eluaseme pagulastele, kellele keelati sisenemine USAsse. Nüüd otsustati astuda veelgi pikem samm – eesmärgiks on majutada järgneval viiel aastal tasuta 100 000 abivajajat.

«Alustame pagulastega, looduskatastroofides ellujäänute ja abitöötajatega, kuid me tahame majutada veel paljudel muudel põhjustel ümberasustatud inimesi,» seisab üleskutses.

Lisaks annetab Airbnb neli miljonit dollarit Rahvusvahelisele Päästekomiteele toetamaks ümberasujate kõige elementaarsemaid vajadusi.

Airbnb tõdes, et valusa tõena on ka Airbnb teenuse kasutajad pidanud taluma diskrimineerimist – midagi, mis on täielikus vastuolus teenuse loojate väärtustega.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles