EL leppis kokku internetisisu geograafiliste piirangute kaotamises

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: YVES HERMAN/REUTERS

Euroopa Komisjon võttis vastu otsuse, mis kaotab internetipiirangud muusika kuulamiseks või filmide vaatamiseks Euroopa riikide vahel. Otsus võib ellu rakenduda alates 2018. aastast.

Siiani kehtisid regionaalsed piirangud, mistõttu ühes riigis lubatud netisisu võis muutuda teise riiki reisides kättesaamatuks, sest riigiti on õigused telesarjadele ja muusikavideotele erinevad. Piirangud puudutasid nii internetist jälgitavatele filmidele, spordisündmustele, e-raamatutele, videomängudele kui muusikastriimimisele, kirjutab ERR.

Teisipäeva õhtul jõudsid europarlamendi, liikmesriikide ja Euroopa Komisjoni läbirääkijad kokkuleppele, et ELi-sisesed piirangud kaovad. See on esimene konkreetne kokkupele ELi digiõiguste tänapäevastamisel vastavalt komisjoni digitaalse ühisturu strateegiale, mille elluviimist juhib digivolinik Andrus Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles