Kaart:: kust saab kütust odavamalt?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnad, kust võib odavamat kütust leida. Statoili ja Neste tanklad.
Linnad, kust võib odavamat kütust leida. Statoili ja Neste tanklad. Foto: E24

Kindlasti on paljud lugejad mööda Eestit sõites märganud, et suuremad kütusemüüjad küsivad liitri kütuse eest osas tanklates mõne sendi võrra vähem kui teistes. Siin kaart tanklatest, kust võib odavamalt kütus leida.

Peab täpsustama, et rõhk on siinkohal sõnal «võib», kuna tanklaketid muudavad oma hindu teinekord kuus korda päevas. Ja see ei ole liialdus. Näiteks selle nädala kolmapäeval just nii mitu korda Statoili tanklates hindu muudeti.

Tanklaketi kommunikatsioonijuhi Jaanus Pautsi sõnul oli mootoribensiin 95E sel päeval tavapärasest odavam 21 tanklas 46st.

Tanklakettide teatel müüakse odavamat kütust sõltuvalt kohalikust konkurentsisituatsioonist. Viimase all mõeldakse muuseas kohti, kus liigub rohkem «halli» ehk ebaseaduslikku kütust.

Kui väiksemates linnades on enamasti üks-kaks suurema keti tanklat, siis Tallinnas on neid mõistagi rohkem, mistõttu kaardi peale need väga hästi ei mahtunud. Sestap võib välja tuua, et pealinnast võib odavamat kütust leida näiteks Sõpruse pst, Tammsaare teel ja ka Lasnamäel.

Nagu kaardilt näha, ei pruugi odavam kütus olla just iga lugeja vahetus läheduses. Sellegipoolest on mõnda märgitud piirkonda sattudes nutikas paak täis lasta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles