Magistritöö: liiklusõnnetuste arvu aitaks vähendada tõhusam andmetöötlus

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikoolis kaitstud magistritöö näitab, et andmetöötluse oskuslikum kasutamine võimaldaks paljusid liiklusõnnetusi ära hoida.
Tartu Ülikoolis kaitstud magistritöö näitab, et andmetöötluse oskuslikum kasutamine võimaldaks paljusid liiklusõnnetusi ära hoida. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Raskete ilmaolude, riiklike pühade ja liiklusõnnetuste seoseid uurinud Ott Nauts jõudis oma magistritöös järeldusele, et andmete tõhusam rakendamine aitaks õnnetusi vähendada, vahendab ERR Novaator.

Ott Nauts uuris ühe aasta liiklusõnnetuste andmeid perioodil 2015. aasta märtsist kuni 2016. aasta veebruarini. Sel perioodil toimus Eestis 6704 liiklusõnnetust ehk päevas keskmiselt 18,3 liiklusõnnetust. Õnnetustes sai vigastada 1758 ja hukkus 63 inimest.

Töös kasutati analüüsi tegemiseks statistikaameti, riigi ilmateenistuse, Tartu observatooriumi, häirekeskuse ning politsei- ja piirivalveameti andmeid.

«Teades ilmaprognoosi ja lähenevaid riiklikke pühi, saab planeerida politsei, pääste ja kiirabi koosseise ning paiknemist, teavitada liiklejaid võimalikust ohust või korraldada liiklus potentsiaalsetes ohupiirkondades juba ennetavalt ümber – näiteks vähendades lubatud sõidukiirust,» võttis autor kokku oma uuringu olulisema tulemuse.

Loe Ott Nautsi magistritööst ja selle tulemustest lähemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles