Smart-ID-d kasutab Eestis 3150 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smart-ID
Smart-ID Foto: Kuvatõmmis

Uue elektroonilise identiteedi lahenduse Smart-ID on Baltikumis kasutusele võtnud 7000 inimest, neist 3150 Eestist.

Kaks nädalat tagasi võtsid esimesed e-teenused Smart-ID kasutusele. Iga päev on lisandunud uusi kasutajaid ning tänaseks on Baltikumis kokku üle 7000 Smart-ID aktiivse kasutaja – neist on Eestis 3150, Lätis 3500 ja Leedus 420, teatas SK ID Solutions.

SK ID Solutionsi lisateenuste ärijuhi Liisa Lukini sõnul on esimesed Eesti e-teenused, mis võtsid Smart-ID kasutusele, eKool, Starman ja Tallinna Kaubamaja Grupp. Lätis võttis eelmisel nädalal Smart-ID kasutusele Swedbank.

«SIM-kaardist sõltumatu Smart-ID, mis töötab enamlevinud nutiseadmetel, on kasutajate poolt kiiresti omaks võetud – näeme, et kogu Baltikumis lisandub iga päev uusi kasutajaid. Ka uued e-teenused, mis juba on Smart-ID kasutusele võtnud ja peatselt seda teevad, suurendavad kasutajate hulka,» ütles Lukin.

Smart-ID toimib lihtsal põhimõttel: kasutaja laadib Google Playst või App Store’ist nutiseadmesse Smart-ID rakenduse ning tuvastab oma isiku Mobiil-ID või ID-kaardi abil. Nii nagu ID-kaardi ja Mobiil-ID jaoks, on ka Smart-ID kasutamiseks vaja PIN1 ja PIN2-koode, mille kasutaja loob samas rakenduses.

SK ID Solutions on spetsialiseerunud rahvusvaheliste e-identiteedi lahendustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles