Bill Gates: inimesi asendavad robotid peaks makse maksma (5)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Gates
Bill Gates Foto: SCANPIX

Tehnoloogiamiljardärist filantroop Bill Gates leiab, et tulevikus tuleks hakata roboteid maksustama inimestega sarnaselt, vahendab Quartz.

«Kui praegu teeb töötaja tehases ütleme 50 000 dollari väärtuses tööd, siis sellest saadavat tulu maksustatakse. Kui robot tuleb ning teeb sama asja, siis võiks robotit maksustada sama määraga,» leiab Microsofti asutaja.

«See on võimalus toota kõiki olemasolevaid kaupu ja pakkuda kõiki olemasolevaid teenuseid, kuid kasutades samas inimtööjõudu inimeste jaoks. See aitab meil paremini vanurite eest hoolitseda, pakkuda koolides väiksemaid klasse, aidata erivajadustega lapsi,» lisas ta.

«Kõigil neil aladel, kus on vaja inimesele omast empaatiat ja arusaamist, on tööl liiga vähe inimesi,» leidis Gates, lisades, et automatiseerimise käigus asendatud inimeste nendele aladele tööle suunamist saaks rahastada roboteid kasutavate ettevõtete kasumitest või mingit laadi robotimaksust.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles