Sony uusim kaamera võimaldab telefoniga filmida 960 kaadrit sekundis

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus sensor võimaldab teha suurepäraseid aegluubis videoid.
Uus sensor võimaldab teha suurepäraseid aegluubis videoid. Foto: Youtube

Sony valmistab kaamerasensoreid paljudele telefonitootjatele. Sealjuures ka näiteks Apple’ile. Nüüd on kaameratehnoloogia arendusega jõutud nii kaugele, et äsja Barcelona mobiilimessil avaldatud Sony Xperia XZ Premium’i kaamera võimaldab filmida tervelt 720 kaadrit sekundis rohkem kui Apple’i või Samsung’i tippmudelid, kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark.

Telefonide kaamerad on aastate jooksul läinud nii heaks, et isegi filmitegijad võivad neid vabalt kasutada oma filmide ülesvõtmiseks. Sony uus sensor võib aga videote kvaliteeti tunduvalt parandada. Nimelt on ettevõte arendanud uue pildisensori, mis suudab filmida tervelt 960 kaadrit sekundis. Võrdluseks, iPhone 7 ning Samsung Galaxy S7 suudavad filmida “kõigest” 240 kaadrit sekundis ning aegluubis videot 1280×720 resolutsiooniga.

Uus kaamera tegi debüüdi Barcelona mobiilimessil Sony uusimas Xperia XZ Premium telefonis. Kuigi ettevõte on varasemalt sarnast tehnoloogiat arendanud digikaameratele, ei ole nutitelefonidesse midagi sellist veel panna üritatud. Nüüd võib vaid ettekujutada, mida see tähendab Instagram’i postitustele ning millise kvaliteediga aegluubis videoid on tulevikus oodata.

Teistegi põnevate tehnoloogiauudistega kursis olemiseks, külasta tehnoloogiaportaali Digitark.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles