Naastrehve võib kasutada aprilli lõpuni

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naastrehv.
Naastrehv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kuigi mullu kehtima hakanud seadusemuudatusega lühendati naastrehvide kasutamise aega, võib tänavusel kevadel seoses talveilmade jätkumisega naastrehve kasutada kuni aprilli lõpuni.

Maanteeameti nõuniku Villu Vane sõnul pole praeguseid ilmastikuolusid arvestades talverehvide vahetamisega suverehvide vastu küll mõistlik kiirustada. Tema sõnul võivad põhimaanteede teeolud päikeselistel päevadel tunduda juba päris suvised, kuid läbikülmunud pinnase tõttu ei võta libeduse teke ilma jahenemise korral kuigi palju aega.

«Kuid kindlasti ei tasu iga hinna eest naastrehvidega sõita maikuuni juhul, kui inimese igapäevasõidud jäävad lume- ja jäävabadele teedele. Ilma põhjuseta teed ja naastrehve kulutada siiski mõtet ei ole,» märkis Vane.

Vastavalt teede- ja sideministri määrusele võib naastrehve sõidukil kasutada alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles