E-residentide e-kaardid seisavad suures osas kasutult

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-residendi kaart
E-residendi kaart Foto: «Reporter» / Kanal 2

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) esimene statistika näitab, et Eesti e-residentidele antud kaardid riigi e-teenuste kasutamiseks pole seni üheksal juhul kümnest eesmärgipärast kasutamist leidnud.

Eestil on selle nädala seisuga ligi 17 000 e-residenti, kellele kõigil on kahe aasta jooksul antud spetsiaalsed kiipkaardid võimaldamaks neil endid tuvastada riigi e-teenustes ja kasutamaks seeläbi meie e-riigi hüvesid.

RIA elektroonilise identiteedi valdkonnajuhi Margus Armi sõnul riik veel möödunud aastal eraldi infot e-residentide kaartide kasutuse kohta statistikat ei kogunud, küll aga asuti seda tegema selle aasta algusest.

Selgus tõsiasi, et 2017. aasta jaanuaris kasutasid oma kaarti 1800 e-residenti, ehk 10,6 protsenti kõigist e-residentidest.

Kokku kasutasid need e-residendid oma kaarti 16 000 korral – kas siis enese elektrooniliseks isikutuvastuseks või digiallkirja andmiseks.

Oma kitsamas valdkonnas asus e-residentide kaardikasutust juba möödunud aastal uurima Maksu- ja tolliamet ning kogutud info näitab, et 2016. aastal  logis oma kaardiga e-maksuametisse vähemalt ühel korra 857 e-residenti.

Mis puutub käesoleva aasta jaanuari, siis selle jooksul kasutas maksu- ja tolliameti e-teenuseid 218 e-residenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles