E-residentsuse programm saab 8-miljonilise megasüsti

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemöödunud aasta detsembris tähistati
e-residentsuse esimest aastapäeva.
Ülemöödunud aasta detsembris tähistati e-residentsuse esimest aastapäeva. Foto: Tairo Lutter

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo allkirjastas hiljuti e-riigi võimendamise uued suunad, mille ühe osana kasvab lähiaastatel EAS-i veetav e-residentsuse programm täiendavalt 8 miljoni euro võrra.

Täpsemalt jaguneb see summa aastate 2018 kuni 2020 vahel. Sel aastal on programmi eelarve vaid ligi miljon eurot, seega kasvab see järgnevatel aastatel keskmiselt enam kui kolmekordseks.

Riigi nägemuse kohaselt on e-residendid loonud 2020. aastaks 20 000 ettevõtet, mis toovad majandusse tagasi 86 miljonit eurot aastas.

Möödunud aasta lõpu seisuga oli Eesti käibemaksukohuslaste registrisse katud 358 e-residentide loodud ettevõtet ning töötajaid oli neist 78-s. Makse oli neilt laekunud ligi 1,6 miljonit.

Eestil on hetkel - kaks aastat pärast programmi algust - ligi 17 000 e-residenti. Neile kõigile on antud spetsiaalsed e-residendi ID-kaardid, millega on võimalik Eesti e-riigi teenustesse sisse logida. Jaanuaris kasutas seda võimalust oma kaardi abil 1800 e-residenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles