Presidendi suusad Prantsusmaale - startup aitab

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol pole president ega ta suusad
Fotol pole president ega ta suusad Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

President Kersti Kaljulaid on toetavate ja tunnustavate sõnade kõrval asunud ka reaalselt Eesti iduettevõtteid toetama – täpsemalt ise nende teenuseid kasutades.

Nimelt selgub, et veebruari lõpus perega Prantsusmaale mitteametlikule puhkusele siirdunud president kasutas suusavarustuse sinna ja tagasi toimetamiseks siinse iduettevõte Shipitwise teenuseid.

Ehk siis: lasi  täita ära saadetise vormi, sai automaatselt teada hinna, kinnitas selle ning maksis teenuse eest. Edasi polnud tal vaja teha muud, kui panna oma perega suusad kottidesse ning edasi organiseeris juba ettevõte varustuse pealekorjamise ja partneri pakkekeskusesse saatmise.

Kõnealusel juhul korjas logistikaettevõte  Ace Logistics suusad peale ning toimetas need Prantsusmaale, otse presidendi poolt renditud suusamajakesse. Pärast suusasõite muidugi kõik riburada-pidi Eestisse tagasi – otse presidendi koju.

Shipitwise’i eesmärgiks ongi selliste logistikaskeemide pakkumine.

«Sealjuures on meie töö automaatse hinna andmine, kogu informatsiooni vahendamine, esemete 100-protsendiline kindlustamine ning kogu kliendiga suhtlus. Vajadusel ka probleemide lahendamine,» ütles iduettevõtte esindaja Sander Gansen.

Aga miks ei võiks presidendi või kelle iganes teise pere lihtsalt suuski lennukisse kaasa võtta? «Sest: a - Shipitwise'i kasutades tuleb see vähemalt kaks korda odavam, ja b - ei pea tegelema suure varustuse lennujaama ja lennujaamast hotelli tassimisega,» kõlas Ganseni vastus. «Lisaks on kindlus, et suusad jõuavad kohale ja lennujaam ei kaota neid ära.»

Nordica kaubamärki kasutav riiklik lennufirma Nordic Aviation Group teatas detsembris, et hakkab koostöös idufirmaga Shipitwise pakkuma niinimetatud iseliikuva pagasi lisateenust, kus idufirma viib lisatasu eest reisija pagasi lähtekohast sihtkohta, nii et lennureisile pole seda kaasa vaja võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles