Video: uus robot suudab läbida kõikvõimalikke maastikke (1)

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ghost Roboticsi uus robot Minitaur suudab läbida pea kõik maastikud.
Ghost Roboticsi uus robot Minitaur suudab läbida pea kõik maastikud. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

USA firma Ghost Robotics tutvustas hiljuti väikest robotit, mille takistamiseks ei piisa ka tõkkekraavidest ega seintest, kirjutab Popular Science.

«Hetkel vaatame mehitamata maismaasõidukite turu väikeste ja keskmise suurusega robotite segmenti. Meie robot suudab lastina kanda tüüpilisi sensoreid, nii et põhimõtteliselt on tegemist mobiilse sensori platvormiga,» kirjeldas oma toodet Popular Science’ile Ghost Roboticsi juht Jiren Parikh.

Muu hulgas paistab robot silma oma liikumispõhimõttega – enamik seni näiteks Marsi keerukatel maastikel liikumiseks mõeldud tehnilistest lahendustest kasutavad liikumiseks rattaid. Ghost Roboticsi masin kõnnib aga neljal jalal, mistõttu on inseneride sõnul oluliselt väiksem tõenäosus, et see näiteks liiva sisse kinni jääks.

Lisaks tavalisele kõndimisele suudab väike Minitauri-nimeline robot ka ennast madalate takistuste alt läbi ronimiseks kokku tõmmata, takistustest üle hüpata või madalamaid seinu mööda üles ronida.

Mõistagi on sellisel robotil rohkelt militaarrakendusi, kuid lisaks sellele näeb Parikh võimalusena ka päästetöid ja kadunud inimeste otsinguid.

Vaata Minitauri võimete demonstratsiooni firma avaldatud videost:

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles